Периодични прегледи

Съветвам хората да посещават техния зъболекар поне два пъти годишно за поддържане на здрави венци и зъби. Тези проверки са жизненоважни за цялостното благосъстояние на човешкото тяло.

Чрез стоматологичен преглед могат да се открият ранните признаци на зъбен кариес, пародонтални заболявания, рак на устната кухина и други проблеми със зъбите и да се предприемат подходящи действия.

Освен това, тъй като устата е огледалото на тялото, стоматологичните прегледи могат да открият симптоми на други заболявания, включително имунни аномалии, системни нарушения, сърдечно-съдови проблеми, проблеми със синусите, диабет, проблеми с кръвното налягане и дори ракови заболявания.

По време на прегледите препоръчвам извършено цялостно почистване на зъбите ви. Зъбния камък, който се беше събрал над и под линията на венеца, се премахва, което предотвратява появата на заболявания като парадонтоза.

Премахването на плака е от решаващо значение за здравето на устната кухина, защото бактериите от зъбната плака могат да причинят лош дъх, заболявания на венците и кухини, които в крайна сметка могат да доведат до зъбен абсцес, загуба на зъби и инфекции, когато не бъдат незабавно разрешени. Инфекциите могат да засегнат челюстите, главата и шията, докато напредналите заболявания на венците могат да предизвикат коронарни заболявания, инсулти, респираторни заболявания и диабетични възпаления.

Коментирането е спряно.