Какво е лазер и как работи той?

лазер за зъболекари
стоматологичният лазер в моята практика

Лазер е инструмент, който излъчва много тънък и интензивен сноп от светлинна енергия. Когато лазерният лъч влезе в контакт с тъканта, предизвиква реакция. Лечението чрез лазер може да премахне или промени тъканта.

Могат ли лазерите да се използват за зъболечение?

Да, лазерите успешно се използват от 1990 година. В последните години те стават достъпни и на българския пазар. Те са идеални за безопасно и ефективно извършване на широк набор от стоматологични процедури.

Как лазерите се използват в зъболекарските кабинети?

Денталните лазери могат да бъдат използвани за:

  • Намаляване на възпалението на венците
  • Успешно лечение на гингивит и пародонтоза
  • Безкръвно премахване на тъкани от венците
  • Подпомага лечението на коренови канали
  • Професионално избелване на зъби чрез специализиран гел, активиращ се от лазерните импулси

Какви са предимствата при използване на лазер?

Предимствата са няколко. Поради различни причини зъболекарят може да не е в състояние да пробива или полага упойка за някои процедури, което би позволило един по-спокоен престой в зъболекарския кабинет. Лазерните процедури могат да бъдат по-прецизни. Също така при лечение с лазер симптомите на заболяването и времето за възстановяване при стоматологични операции е снижено драстично. Лазерът успешно намалява количеството бактерии в болната тъкан на венците и зъбните кухини. Той също така контролира и премахва кървенето при манипулации.

Стоматологичният лазер безопасен ли е?

Ако лазерът се използва според приетите практики, той е поне толкова безопасен, колкото останалите стоматологични инструменти. Има и малка особеност – както използвате слънчеви очила, за да се предпазите от жаркото слънце през лятото, така и вашият стоматолог ще ви помоли да сложите предпазни очила да ви осигурят необходимата защита от светлинния лъч.

Как да разбера дали лазерното лечение е подходящо за мен?

В моята практика в зъболекарския кабинет в град Пловдив намирам значителна полза от използването на стоматологичния лазер. Пациентите виждат незабавна промяна и са често дори учудени от успешното лечение. Използвам лазер с доказаната марка Doctor Smile, която успя да се наложи в редица европейски страни.

За допълнителен дентален съвет се обърнете към Вашия стоматолог в Пловдив – Д-р Валентина Попадийска.

Коментирането е спряно.