Или какво да правим, когато тубичката свършва, а сме забравили да купим нова?

На всеки се е случвало да влезе в банята, да си намокри четката за зъби и да се окаже, че не е останала паста за изстискване.

паста за зъби, която е изстискана докрай

Когато тубичката е почти празна, вероятно можете да удължите използването и с поне още една седмица. Като за тази седмица ще посетите няколко пъти супермаркета, и шансът да се сетите поне веднъж да купите нова паста за зъби е голям!

Това е от тези трикове в живота, които наистина може да се окажат полезни за вас. Как да изтискаме оптимално цялата паста за зъби от тубичката? Може да ви се струва смешно, но това си заслужава да бъде споделено, просто защото е толкова просто за изпълнение. Не е необходимо да купувате нищо допълнително като специалните щипки за изстискване. Не е нужно и да се мъчите да навивате тубичката (най-малкото защото днешните тубички се развиват почти веднага). Няма да рискувате живота си и като прибягвате и към рязането ѝ с нож. Всичко от което се нуждаете е четка за зъби. Предимство е, че четката вече най-вероятно се намира близо до тубичката с паста за зъби, тъй че няма да отнеме никакво време за изпълнение на този трик.

Поставете тубичката на плоска повърхност.

паста за зъби с четка за зъби

Използвайки дръжката на четката за зъби, натиснете дъното на тубичката за паста за зъби и бавно придвижете дръжката към отвора.

изстрискване на паста за зъби чрез ползване на дръжката на четка за зъби

Готово!

Втори начин за изпразване на тубичката е да използвате ръба на плота. Плъзнете тубичката от дъното към отвора.  И все пак мисля, че методът с дръжката е една идея по-лесен.

изстискване на паста за зъби, използвайки ръба на маса
Коментирането е спряно.