периодичен преглед

И какви са ползите от периодичните стоматологични прегледи?

периодичен преглед

Някои хора често се ужасяват от мисълта за ходене на зъболекар. Лош спомен от посещение при стоматолог като дете може да е една от причините за това. Но стоматологията от преди десет години е много по-различна от тази в днешно време. Старите методи може да са били болезнени за някой, но новите инструменти и технологии са постлали пътя към една по-добра медицина и безболезнено лечение.

Често срещано е възприятието, че зъболечението е болезнено. Признавам, че съществуват някои болезнени лечения като слагане на импланти, почистване на коренни канали или изваждане на зъби. Един опитен стоматолог обаче може да осигури по-добра манипулация и по-ефективна упойка, която да понижи болката и неприятното чувство по време на процедурите.

Запомнете, че страхът от ходенето на зъболекар, ви пречи да получите необходимата ви стоматологична грижа. Ако отбягвате простите и безболезнени прегледи или почистване на устата на всеки 6 месеца,  много е възможно да се появат проблеми по зъбите. Тогава вече биха били наложителни по-екстензивни и неприятни манипулации. Овладейте вашата тревога и страх навреме, преди проблемите да се влошат.

Ваш стоматолог в Пловдив,

Д-р Валентина Попадийска

Коментирането е спряно.